שעונים נגד מים הם היום מצרך לא נדיר בכלל, בלשון המעטה, וזאת בניגוד למצב ששרר בארץ לפני קצת יותר מעשור, בו חלק גדול של השעונים היה של כאלה אשר מגע שלהם עם מים היה מביא להפסקת עבודה מיידית.
שעוני יוקרה נגד מים – כך תבחרו אותם נכון
למרות זאת, חשוב לזכור כי יש מספר קטגוריות של עמידות למים, וחשוב מאוד לבדוק אותה גם אם רוכשים שעוני יוקרה איכותיים. במאמר זה נביא בפניכם את כל המידע שחשוב לדעת לפני שרוכשים שעונים נגד מים על מנת שלא תגיעו למצב שבו השעון היוקרתי שרכשתם מפסיק לעבוד כבר אחרי יום אחד בלבד.
קטגוריות עמידות למים
כפי שנאמר בהקדמה, יש קטגוריות שונות המציינות את יכולת העמידות של השעון במגע עם מים. רוב יצרניות השעונים דואגות לציין את הקטגוריה אליה משתייך השעון בחלקו האחורי, בצורת הטבעה ברורה ולכן זה המקום הראשון שכדאי להסתכל עליו לפני הרכישה. הקטגוריות הקיימות היום בתחום הן:
- אין ציון של עמידות למים על גבי השעון – במקרה שלא מצוין שום דבר על גבי המכסה האחורי של השעון, הרי שמדובר בשעון שאינו עמיד במים כלל. לכן, גם אם אתם עומדים מול הסטנד שמציג שעוני יוקרה, אל תניחו מראש כי מדובר בשעון עמיד במים, שכן בוודאי לא הייתם רוצים לשלם סכום כסף לא מבוטל על שעון שבמגע הראשון שלו עם מים יפסיק לעבוד.
- Water Resist / Water Resist 3 Atm/Bar – שעון עמיד מים באופן חלקי. משמעות הדבר היא, כי אם תרחצו ידיים או כלים ומעט מים יבואו במגע עם השעון סביר להניח שלא יקרה לו כלום והוא ימשיך לעבוד, אולם אם תחליטו להיכנס איתו למקלחת או לים – רוב הסיכויים שפעולתו תיפסק מיד.
- Water Resist 5 Atm/Bar – שעון היכול לבוא במגע עם מים גם כשמדובר במקלחת, בריכה או ים. למרות זאת, יכול להיות כי השעון לא יעמוד בצלילות עמוקות וארוכות מאוד, ולכן כדאי להיות זהירים ולא להעמיד אותו ביותר מדיי מבחנים.
- Water Resist 10/20/30 Atm/Bar – שעונים שיכולים לבוא במגע עם מים כמעט ללא חשש ואשר ניתן לבצע איתם גם צלילות. ככל שהמספר המצוין על גבי השעון גבוה יותר, כך יכולתו של השעון לעמוד בלחץ הברומטרי המופעל עליו במהלך צלילה גבוהה יותר. לכן, אם אתם צוללנים וחשוב לכם שיהיה אתכם שעון במהלך צלילה, אתם לא חייבים אמנם לבחור שעוני יוקרה, אבל כדאי לכם לבחור שעון אשר המספר המצוין עליו הוא 20 Atm/Barלפחות.
דברים נוספים שכדאי לדעת בנושא שעונים נגד מים
- סאונות, בריכות ג'קוזי ומקלחות אינם מקומות שמומלץ להיכנס אליהם עם שעון גם אם הוא נגד מים, שכן טמפרטורות גבוהות בשילוב רמה גבוהה של לחות יוצרות אדים שיכולים לפגוע באטימות השעון.
- הלחצנים השונים של שעונים שאינם שעוני צלילה בהגדרתם לא אטומים למים אפילו אם מצוין על גבי השעון שהוא כן. לכן, כדאי מאוד לא ללחוץ על הלחצנים כששוהים במים אלא אם השעון הוא שעון צלילה האטום ברמה של לפחות 300 מטרים.
- הופיעו אדים בחלקו הפנימי של השעון? קחו אותו מיד לשען מקצועי שיכול לייבש אותו באופן מיידי. אם לא תעשו זאת בהקדם אתם מסתכנים בהיווצרות קורוזיה על גבי השעון, שהינה כמובן מסוכנת מאוד להמשך פעולתו.
- יש לכם שעון שכתוב עליו שהוא עמיד במים אבל יש לו רצועת עור? אל דאגה, אתם יכולים להיכנס איתו למים, רק זכרו, שככל שתיכנסו איתו יותר כך הרצועה תתבלה יותר מהר.
שעוני יוקרה נגד מים
יש היום הרבה מאוד שעוני יוקרה נגד מים , ביניהם כאלה של החברות המובילות בתחום השעונים בעולם, לרבות:
- רולקס
- מייקל קורס Michael Kors
- ראדו – Rado
- דונה קארן DKny
- יוליס
- נרדין
- ברגה
- אודמר פיגה,
- יגר לה קולטר,
- קרטיה
- ואחרות.
לכל חברה יש הרבה מאוד דגמים של שעונים נגד מים, כך שכל אחד יכול למצוא את השעון שמתאים לטעמו האישי. רגע לפני שאתם בוחרים זכרו שלא כל שעון יוקרה הוא שעון עמיד נגד מים, ואם מדובר בתכונה שחשובה לכם בשעון, אל תשכחו לבדוק מה כתוב בחלקו האחורי. בהצלחה!