איך מתמודדים עם הקור בישראל ? בעיקר בחורף?

החורף בישראל הוא חורף מגוון עם מזג אוויר מדברי בחציו – מזג אוויר יבש המתבטא במשרת טמפרטורת קיצונית של מעלות.

אמצעי החימום נדרשים בכל שנה החל מ אוקטובר ועד אפריל.

עונת החורף שנת 2018 כבר עומדת בפתח הדלת ואיתה מגיע  גם חשבון החשמל עבור מוצרי החימום שמוציא אותנו מדעתנו, רוב החשמל שמתבזבז בביתנו בחורף הינו לצורך חימום ומתבטא במספר מוצרים אשר מתחממים על ידי מים, אשר אמור להוזיל לעיתים את החשבון היום ומים מתחממים מהר ומפיצים חום.

אז מהם המוצרים המובילים לחימום על ידי מים וכמה חשמל הם גוזלים מאתנו?

1.דוד מים חשמלי – פתרון מאוד מבוקש בימים חשוכים שאין שמש, ואף בכל ימות השנה מספק מים חמים בבית באופן חשמלי ומכוון ללא תלות במזג אוויר לעומת דוד שמש אשר מחמם את המים בתלות במזג אוויר השורה באותו יום. דוד מים חשמלי הוא פתרון מאוד אמין מערכת שיכולה לספק מים חמים לאורך שנים, לרוב מגיע כמערכת משולבת עם דוד שמש בכדי לחסוך חשמל וכסף בימים חמים. צריכת החשמל של דוד מים חשמלי הינה מאוד גבוהה והיא לרוב נעה באזור ה 2500 וואט לשעה.

 

2.אטמור – מכשיר שימושי מאוד אשר מחובר ישירות בברז בכיור או במקלחת, האטמור מחמם ומספק מים חמים במידיות, משמש בעיקר לחימום מים בכיור ללא תלות במזג האוויר, התקנת האטמור מאוד קלה ומהירה ומהווה פתרון זול ביותר ביחס לדוד מים חשמלי.

צריכה ממוצעת של אטמור לחימום מים בכיור הינה כ3500  וואט לשעה שהיא מאוד גבוהה משום שהאטמור צריך לחמם כמות גדולה של מים בזמן מאוד קצר, עלות החשמל שלו וזרם המים המופחת שמספק מהווים חסרון, אך יש אנשים שהחסרונות הללו לא משפיעים עליהם מכיוון שמקבלים מים חמים במהירות ומדובר במערכת מאוד פשוטה וזולה להתקנה, מאוד קטנה וניתן למצוא לה מקום ליד כל כיור מים.

צריכה ממוצעת של אטמור למקלחת שונה מאטמור לכיור והוא יכול לנועה באזור ה 5000 וואט ודורשת נתיח פאזה של 25 אמפר כלומר צורכת כמות חשמל גובהה אשר ללא תשתית חשמלית נכונה יתכנו קריסות של מערכת החשמל בבית.

3.מיטה חשמלית – המיטה החשמלית היא פינוק אמיתי הנחשב לבזבזני לעומת סידרה של אביזרי חימום למיטה כמו כריות שמיכה וסדינים חשמליים אשר ניתן לכוון באופן ידני את הטמפרטורה והחום הרצוי במיטה. פתרון מאוד יצירתי שהתחיל לתפוס תאוצה בארץ ומומלצת גם כפתרון לשחרור כאבי גב ושרירים תפוסים גם בצוואר ומאפשרת חימום מיקומי. החימום של מיטת מים יכול לקחת כשעה ואף יותר.

אז כמה חשמל זה גוזל לנו? כריות חשמליות בגדול של50 על 40 ס"מ יכולה להגיע להספק של כ20 וואט ולאחר שמיגע לטמפרטורה הרצויה צריכת החשמל יורדת משמעותית, צריכת חשמל של הסדינים יכול לנועה באזור ה 50 – 80 וואט וכמו כן גם צריכת החשמל יורדת משמעותית כאשר הטמפרטורה מגיע  למעלות הרצויות.

חימום מיטת מים יכול לקחת כ5 -10 שקלים לחימום ראשוני.

4.רדיאטור מים חשמלי – רדיאטורים חשמליים אשר עובדים על מים בניגוד לאלו העובדים על שמן הופכים להיות פופולריים מאוד בבתים רבים ומהווים תחליף המבוסס על מים לעומת המזגן, נותן פתרון של נגישות וניידות לעומת המזגן שמקובע לקיר ומחובר לצינור הסקה, הרדיאטור מתספק בחיבור לחשמל בלבד. רדיאטור חשמלי ידוע כמכשיר חימום חשמלי מאוד אמין מכיוון שיש לו מאוד מעט חלקים נעים פנימיים כך שהבנייה הבסיסית שלו מפחיתה את הסיכוי לתקלה. צריכת החשמל של רדיאטור היא בדומה לדוד מים יכולה לנועה באזור ה 2500 וואט.

5.קומקום מים חשמלי – מכשיר לחימום מים על ידי חשמל ,מגיע למעל 100 מעלות בתוך דקות.

עלותו מאוד יקרה ושקולה לזו של דוד חשמלי באזור ה 2000 וואט ועולה עשרות שקלים בשנה.

חברת החשמל גובהה כסף עבור כל קילו וואט חשמל לשעה כלומר כל 1000 וואט שמתבזבז בשעה מוכפל בסכום שמוגדר לעלות קילו וואט שעה וזה סכום חשבון החשמל שלנו, הדרך שלנו לחסוך כסף היא לדעת לבחור את המוצר שהכי מתאים לנו ולצרכים שלנו בצורה שתגזול מאתנו את כמות החשמל הכי נמוכה.

בהצלחה!